Εγγραφές Χορωδίας
ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ!
Η πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί το σημαντικότερο ζωντανό θησαυρό ενός λαού. Μέσω αυτής εκφράζεται η ταυτότητα του και διαμορφώνεται επίγνωση της ιστορικής του συνέχειας μέσα στο χρόνο.
Mε τον όρο «παραδοσιακά τραγούδια» προσδιορίζονται τα τραγούδια που ο αρχικός τους δημιουργός είναι άγνωστος, και διαδίδονταν από στόμα σε στόμα, από γενιά σε γενιά και περνώντας από το φίλτρο του χρόνου διασώθηκαν μέχρι της μέρες μας.
Χρέος όλων μας είναι η διατήρηση των άυλων στοιχείων τόσο της ελληνικής όσο και της κυπριακής πολιτιστικής κληρονομιάς και της παραδοσιακής μουσικής και η διάδοση τους στις επόμενες γενιές.
Όπως έλεγε και ο Ν. Καζαντζάκης: «Το πρώτο χρέος σου εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους.
Το δεύτερο να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους και το τρίτο σου χρέος να παραδώσεις στο γιό σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει».
Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λειτουργίας της χορωδίας παραδοσιακού τραγουδιού υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Πετρούλας Ηροδότου (Petroula Erodotou) απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στο Ελληνικό Παραδοσιακό Τραγούδι.
Γίνε μέλος στη χορωδία του Λαογραφικού Ομίλου Αφροδίτη Γεροσκήπου και γίνε και εσύ συνοδοιπόρος μας σε ένα όμορφο μουσικό ταξίδι. Γνώρισε τις παραδόσεις του λαού σου αλλά και άλλων λαών και πολιτισμών, βελτίωσε την ακουστική σου ικανότητα, ανακάλυψε τις φωνητικές σου ικανότητες, μάθε να ελέγχεις το διάφραγμα σου, να τραγουδάς με άλλους, να συνεργάζεσαι, να αγαπάς και να σέβεσαι το συνάνθρωπό σου και πάνω από όλα πρόσθεσε και εσύ το δικό σου λιθαράκι σε αυτό το δύσκολό αγώνα που κάνουμε για τη διατήρηση και συνέχισή της παράδοσης μας.